Strategii și tehnici de avansare ca programator

Află de la profesioniștii Expert Software cum ajungi să câștigi mai mult!

Domeniul IT este într-o continuă evoluție, de aceea, ca programator, este esențial să fii la curent cu noutățile din domeniu. Dacă ești un programator la început de drum, cel mai important este să capeți o bună perspectivă asupra cadrului de lucru, limbajelor și instrumentelor ce te vor ajuta să capeți experiență în cât mai multe proiecte. Dacă ești un developer experimentat, atunci e nevoie să cauți tot timpul modalități de optimizare a codurilor. Află mai departe care sunt principalele strategii pe care trebuie să le ai în vedere pentru a avansa în carieră și ce poți face pentru a câștiga mai mult în acest domeniu.

Stabilirea unor obiective de scurtă durată

Atunci când îți setezi obiective de scurtă durată și accesibile, vei rămâne motivat mai mult timp. Obiectivele pe termen scurt îți permit să te concentrezi la fiecare lucru pe rând, ceea ce îți va crește productivitatea. Setează-ți aceste obiective pe care să le atingi într-o perioadă pe care o consideri rezonabilă:

1. Însușește-ți cunoștințele de bază

Pentru a fi un bun programator, trebuie să identifici problemele și să găsești soluții pentru acestea. Înțelegea fundamentelor îți va permite să identifici problemele foarte ușor.

2. Implică-te în proiecte open-source

Contribuția la proiecte open-source este o altă modalitate prin care îți poți îmbunătăți skill-urile. Învață cât mai mult de la programatorii cu experiență și înțelege-le cât mai bine abordările, soluțiile și punctele de vedere.

3. Citește și scrie cât mai multe coduri

Analizează codul proiectelor open-source, codurile scrise de colegi și vezi cum funcționează acestea. Descoperă pattern-uri și îmbunătățește-ți skill-urile de navigare și astfel vei identifica din ce în ce mai repede erorile. Scriind cât mai multe coduri, vei putea să identifici erorile existente și aspectele ce au nevoie de îmbunătățiri. De asemenea, vei învăța multe limbaje și tehnologii, ceea ce îți va permite să lucrezi la proiectele care te interesează și să câștigi din ce în ce mai mult.

Comunicare – un programator bun trebuie să știe să comunice ideea din spatele codului

Este foarte important să poți descrie cum ai scris acel cod, astfel încât să poți argumenta cât mai bine într-un code review. Nu trebuie să fii un maestru al prezentărilor, dar este necesar să îl poți explica și altora. Comunicând eficient, clienții vor putea înțelege că nevoile și cerințele lor au fost respectate și astfel vei putea căpăta încrederea acestora.

Cauți un job de programator? Te așteptăm în echipa Expert Software!

Dacă ai o bună cunoaștere a limbajului de programare PHP (nivel mediu/senior) și ești familiarizat cu tehnologii de ultimă oră precum Symfony 4, Angular 12, Oracle sau Mysql 8, aplică pentru un job de programator (mid-level sau senior) în cadrul Expert Software! Te vei ocupa de proiecte de digitalizare cum sunt Electronic Procurement System, Contract Management and Billing, Advanced Reporting și de alte servicii furnizate de platforma noastră de comunicare electronică, Expert Supplier. Descoperă lista de beneficii pe Cariere Expertsoft!

Citește mai multe